Sari la conținut

OCHIUL BEIULUI

Această minunăție creată de natură, o regăsim în Parcul Național Cheile Nerei din județul Caraș-Severin. Drumeția poate începe din proximitatea satului Potoc, situat la aproximativ 70 km de reședința de județ, Municipiul Reșița, pe DJ581, circa 1 h 16 min de mers cu autoturismul, de la Podul Bei. Aici există un loc de parcare unde te întâmpină reprezentanți ai Ocolului silvic local care îți vor percepe o taxă de vizitare de 10 lei/persoană și 20 lei/autoturism. Dacă nu ești pasionat de drumeție și dorești să ajungi mai repede la Lacul Ochiul Beiului, poți începe drumeția de la Păstrăvărie, urmând cu autoturismul un drum forestier bătut cu pietre de râu, scutind astfel o oră de mers pe jos.
De la Podul Bei însoțind cursul Râului Bei în amonte spre Păstrăvărie te poți desfăta cu oxigenul pădurii, trilul păsărilor, multitudinea de culori a naturii dar și simfonia apei. În dreapta drumului spre Păstrăvărie, după 30 min. de mers, este situată Cascada La Văioaga, un loc frumos ce îți creează o stare de meditație. Ajunși la Păstrăvărie după aproximativ o oră de mers de la Podul Bei, poți face un popas într-un local în care poți consuma atât mâncare cât și băuturi.
Traseul continuă mărginit de Râul Bei, aproximativ 30 min., la capătul căruia se află Lacul Ochiul Beiului.
Drumul parcurs în cca. 1 oră și 30 de min. de la Podul Bei la Lacul Ochiul Beiului este unul relativ ușor de realizat, neexistând zone cu urcușuri epuizante, important ar fi, să aveți o minimă echipare, haine lejere specifice sezonului în care mergeți, o încălțăminte adaptată drumului forestier tapat cu pietre de râu și neapărat apă potabilă pentru hidratare, cel puțin 2 l/persoană. Chiar dacă traseul se realizează în proximitatea pârâului cu apă cristalină, aceasta nu este potabilă și de dorit ar fi să nu vă abateți de la traseu, în zonă existând vipere.
Ajunși la destinație, mirificul lac își dezvăluie frumusețea, verdele smarald asortat cu un turcoaz abisal și un albastru ceresc îmbrățișat de razele soarelui îți taie răsuflarea. Înconjurat de o pădure în care coniferele sunt vecine cu foioasele, lacul își dezvăluie legenda tristă a unei iubiri neîmplinite ce dăinuie peste timpuri.

PER

Sursa coloanei sonore: Youtube,SPRING OF DECEPTION – Density & Time

Sharing is caring!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *