În ultimele luni am constat o campanie de dezinformare și manipulare realizată de o parte a mediei din România ce are drept scop generarea în conștientul nostru că suntem martorii unei invazii grave și iminent de periculoase a ursului brun carpatin asupra așezărilor umane. Poate din prostia senzaționalului, poate din interese meschine gestionate de ”bărbații dotați” … cu puști, realizatorii jurnalelor de știri aduc mereu în prim plan incidente cu urșii, care sunt văzuți în proximitatea așezărilor umane sau atacă animale domestice sau oameni pe dealuri, văi sau în gospodării. Scopul acestor ”știri senzaționale” este manipularea maselor prin crearea unei false impresii că ursul reprezintă ”marele pericol național” și că acesta trebuie ucis, supus unui genocid, stârpit.
Viața omului are prioritate!
Nimeni, nu cred că, contestă faptul că viața omului, a semenilor noștri trebuie să fie prioritară în această speță. Putem apăra viața și sănătatea semenilor noștri fără să ne pierdem umanitatea, fără să masacrăm cu isterie aceste animale. Pentru a lua cele mai bune decizii trebuie să cunoaștem și să înțelegem fenomenul.
De ce urșii își părăsesc habitatul și vin în comunitățile oamenilor?
Ursul carpatin este un mamifer ce își gestionează existența bazându-se pe instincte primare asociate cu nevoile biologice: sete, foame, perpetuarea speciei (instinct sexual), grija față de urmași. Din enumerarea acestor instincte este facil să identificăm că foamea îl determină pe ursul carpatin să vină în localitățile oamenilor. Ursul nu vine în comunitățile oamenilor pentru a-și găsi perechea, nu vine să-și înscrie puii la grădiniță sau școală, nu vine nici pentru a se angaja la Stat sau la vreo firmă, dar nu vine nici pentru că doamna Ionescu a gătit o gustoasă prăjitură și i s-a făcut poftă.
Ursul vine din disperare pentru că nu mai are ce mânca!
Noi, oamenii, specia dominantă i-am luat totul.
I-am răpit dreptul de a se hrăni, lui și puilor lui, i-am furat carnea împușcând căprioare, ciute, cerbi, păsări, i-am furat jirul, ghindele, castanele, fructele de pădure, insectele, melcii distrugându-i habitatul, tăind incontrolabil pădurile, i-am furat peștele otrăvind cu fervoare râurile cu plasticul și cauciucul nostru.
În aceste condiții, nu are decât o soluție, să ne viziteze pentru a se hrăni. Ursul nu ne face rău cu bună știință, reacționează din frică …
Am distrus cu bună știință TOTUL!
Nu este suficient să întoarceți capul și să vă faceți că toate acestea nu sunt și problemele voastre!
Trebuie să știți că numărul oficial al vânătorilor în România este conform declarației Ministrului de Interne Lucian Bode (HotNews.ro Vineri, 05 Mai 2023, 22:00), de cca. 73.000. Sunt mulți, sunt puțini, este o cifră firească la o populație masculină (aceasta are un apetit nemăsurat pentru vânătoare, femei vânător sunt foarte puține) majoră de aproximativ 8.000.000 din care aproximativ 2.000.000 de persoane sunt peste 65 de ani? Mai trebuie specificat, pentru respectarea adevărului, că la acești ”bărbați” mai trebuie cuantificați deținătorii de arme de vânătoare ce nu sunt înregistrați oficial, pe care îi întâlnim în satele românești cu preponderență și care nu sunt puțini. În satele românești de deal și munte vânătoarea este o preocupare firească fie ea legală sau ilegală. Să nu îi uităm nici pe vânătorii de altă cetățenie, al căror număr nu este de neglijat, ce vizitează România pentru a-și satisface plăcerile ce nu mai au nimic cu umanitatea secolului 21.
”Bărbații” ascunși în spatele puștilor ce au în dotare lunetă cu termoviziune nu dau nicio șansă animalelor ce le intră în spațiul lor egocentric.
La toată această barbarie nu trebuie omisă acțiunea de tăiere excesivă a pădurilor, din care avem cu toții de pierdut, oameni și animale.
Adăugați și poluarea necontrolată făcută de om în arealul animalelor și veți avea cu adevărat imaginea de ansamblu a vinei noastre.
Toate aceste distrugeri nu afectează doar viața urșilor, a animalelor în general și duc la un dezechilibru ecologic cu un impact devastator asupra vieții noastre viitoare. Lipsa pădurilor o resimțim din plin prin schimbarea nivelului de precipitații, prin apariția secetei, prin inundațiile necontrolabile la care sunt supuse așezările umane. Aerul este din ce in ce mai poluat nemaiexistând ”filtrul” atât de benefic al frunzelor minunatelor păduri.
Ce este de făcut!
Primul pas este de a opri crimele cu premeditare din pădurile României.
Disoluția Statului trebuie să înceteze, legea dreaptă trebuie să-și facă loc pe teritoriul țării. Tăierile pădurilor trebuie urgent să înceteze precum și accesul ”turiștilor” cu motociclete, atv-uri, snowmobile, autoturisme, etc. Programul de reîmpădurire al României are nevoie de sprijin legislativ și fermitatea celor care îl gestionează. Avem nevoie de programe de cuantificare a exemplarelor de animale sălbatice aflate pe teritoriul țării pentru a identifica soluțiile cele mai corecte. La momentul actual nu știm care este numărul populației de urși în România dar canalele media fac afirmații că numărul lor este în exces. În exces raportat la ce? Urgent trebuie demarate acțiuni de ajutorare a populației de urși pentru a-și procura hrana în arealuri protejate departe de oameni. Repopularea zonelor în care trăiesc urșii cu exemplare ce constituie hrana naturală a acestora. Relocarea populației de urși cât mai departe de așezările umane.
Trebuie oprită crima cu premeditare!
PER